Rozwój osobisty

Poznaj pełną ofertę Key Training.

ZDROWA DIETA W ŻYCIU MENEDŻERA

O SZKOLENIU

Szkolenie z dietetykiem zwiększające świadomość żywieniową uczestników. Podczas szkolenia teoretyczno-praktycznego zostaną podane gotowe rozwiązania na poprawienie nawyków żywieniowych. Zostaną obalone mity żywieniowe, które są przyczyną niepowodzeń w zdrowym podejściu do diety. Uczestnicy będą wykonywać ćwiczenia praktyczne i tym samym na bieżąco utrwalać zdobytą wiedzę.

CELE SZKOLENIA
  • Modyfikacja nawyków żywieniowych
  • Zdobycie niezbędnej wiedzy na temat diety
  • Analiza własnych jadłospisów i wyników badań
  • Organizacja jadłospisów, list zakupów i zdrowych posiłków
  • Nauka rozdzielania faktów od mitów w gąszczu informacji dietetycznych
  • Poszerzenie świadomości, w jaki sposób dieta wpływa na cały organizm
PROFIL UCZESTNIKA

Szkolenie jest dla osób, które chcą popracować nad stanem swojego zdrowia, samopoczucia, koncentracji. Dla osób, które wciąż zaczynają od nowa, brakuje im motywacji, przechodzą różne diety i gubią się w gąszczu mitów i informacji dietetycznych. Szkolenie będzie również idealne dla osób, których dieta jest monotonna, chciałyby coś zmienić, ale nie widzą, od czego zacząć lub zbyt szybko się poddają. Dla osób, które pracują umysłowo, chcą pozbyć się zbędnych kilogramów, poprawić swoje zdrowie, nauczyć się, jak na trwałe i w praktyczny sposób przeorganizować jadłospis oraz listę zakupów.

METODOLOGIA

Warsztat powadzony jest stacjonarnie. Uczestnicy bazują na swoich własnych problemach związanych z dietą, własnych wynikach badań i jadłospisach. Podczas warsztatu uczestnicy będą obliczać własne zapotrzebowanie na składniki odżywcze i układać sobie plany żywieniowe. Otrzymają gotowe zestawy do ćwiczeń w bilansowaniu swojej diety. Nauczą się czytać etykiety ulubionych produktów spożywczych.

KORZYŚCI

Uczestnicy warsztatów dowiedzą się, w jaki sposób efektywnie poprawić nawyki żywieniowe. Poznają sposoby na przygotowywanie szybkich i jednocześnie zdrowych posiłków. Dowiedzą się, na co zwracać uwagę podczas zakupów i wyboru produktów żywnościowych. Dowiedzą się, ile powinni jeść w ciągu dnia i w jaki sposób komponować posiłki. Poznają skuteczne sposoby na zastąpienie słodyczy w jadłospisie oraz porady, w jaki sposób zmienić posiłki na wersję „fit”. Poznają produkty i suplementy diety, które poprawiają koncentrację i wspomagają reakcję organizmu na stres. Dowiedzą się, jakie badania i z jaką częstotliwością należy wykonywać.

Po zakończeniu szkolenia każdy z uczestników będzie wiedział, jak powinien wyglądać jego jadłospis, jakie produkty oraz z jaką częstotliwością powinien jeść. Jakie produkty oraz gdzie kupować i na co zwracać uwagę podczas zakupów żywnościowych. Będzie miał świadomość, w jaki sposób przerobić niezdrowy posiłek na zdrowszy, jak zrobić fit oraz zdrowe słodkości. Będzie również przygotowany na czas „gorszych dni” oraz „nowinki i mity dietetyczne”.

SKKRÓCONY PROGRAM SZKOLENIA
  1. Wstęp, omówienie programu szkolenia i wprowadzenie do tematu zdrowej diety. Czym jest zdrowa dieta, jak powinna wyglądać, ile czego tak naprawdę powinno się jeść, dlaczego jedne produkty są lepsze, inne gorsze. Dlaczego w ogóle powinno się jeść zdrowo.
  2. Garść niezbędnej teoretycznej wiedzy na temat składników odżywczych i wpływie diety na stan zdrowia. Które produkty będą najlepszym źródłem białka, tłuszczów, węglowodanów i dlaczego akurat te powinno się wybierać. Jak zadbać o dietę w przypadku nadwagi, insulinooporności, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, anemii, podwyższonego poziomu cholesterolu, zaburzeń koncentracji itp.
  3. Analiza własnych wyników badań i przełożenie ich na stan zdrowia oraz aktualnych nawyków żywieniowych.
  4. Czytanie etykiet produktów spożywczych oraz robienie zakupów w teorii i praktyce. Jak zmienić rutynę i przeorganizować zakupy, kiedy w koszyku ląduje wciąż to samo. Jak przechowywać owoce, warzywa i inne produkty, aby nie traciły witamin. Jak przygotowywać potrawy, aby były zdrowsze.
  5. Układanie jadłospisów w teorii i praktyce. Przykłady jadłospisów i posiłków. Przygotowywanie planów tygodniowych w praktyce.
  6. Utrwalanie wiedzy, przerabianie posiłków na zdrowsze, omawianie popularnych mitów żywieniowych (np. dieta bezglutenowa, detoksy, popularne diety odchudzające, testy na nietolerancje pokarmowe itp.)

Kontakt

tel. +48 506 090 266
mail: kontakt@keytraining.pl
adres: ul. Winnicka 5 lok 7,
02-095 Warszawa

Newsletter